Houtrot herstel

RVTO is gespecialiseerd in het saneren en herstellen van houtrot. Met meer dan 18 jaar ervaring weten wij uw houtwerk feilloos te herstellen en terug te brengen naar nieuwstaat. Het is belangrijk om houtrot tijdig te laten herstellen zodat kosten kunnen worden bespaard.

Wat is houtrot?
Houtrot wordt veelal veroorzaakt door schimmels die zich nestelen in het materiaal. Weersinvloeden, temperatuurverschillen, geen bescherming van de verflaag of eigen schade geven vocht de ruimte om het hout binnen te dringen, met schimmelvorming en houtrot tot gevolg. Wij constateren het probleem voornamelijk aan de volgende gevelwerken:

  • Raamkozijnen
  • Deurkozijnen
  • Deuren
  • Draairamen

Behandeling van houtrot
In eerste instantie verwijderen we zoveel mogelijk van het beschadigde hout, waarna deze componenten worden vervangen met op maat gemaakt houtwerk. Deze stukken worden netjes verlijmd zodat er na herstel niets meer van te zien is. Het repareren van houtrot is veelal goedkoper dan het gehele raam of kozijn te vervangen.

RVTO is dé houtrot specialist
RVTO is gevestigd in Heinenoord en heeft een ruim werkterrein. Van de Hoeksche Waard (o.a. Oud-Beijerland, Puttershoek, Strijen, 's-Gravendeel, Numansdorp) tot Barendrecht, Rhoon, Ridderkerk en Spijkenisse vindt u de werkzaamheden van Ronald Vermeulen. Ook zijn wij regelmatig te vinden in de omgeving Drechtsteden. Waaronder; Dordrecht, Zwijndrecht en Papendrecht.

Heeft u vragen over het herstellen van houtrot? Neem dan direct contact met ons op!